· 

Hoe Bundeltje Gemis begon....

Mijn eerste blog....
Ik neem jullie mee op een reis door liefde, verdriet, rouw en alles wat uiteindelijk heeft geresulteerd in het ontstaan van het Bundeltje Gemis. Het verhaal van mijn (achter)neefje Josha Ilay en zijn ouders, vanuit mijn oogpunt.


Het begin

Alles is begonnen op donderdag 16 juni 2016, een prachtige dag, de dag dat Josha Ilay het levenslicht zag, mijn lieve, mooie neefje.
Vroeg in de ochtend kregen we het bericht dat hij was geboren, samen met een foto van dit prachtige mannetje. Na de geboorte had hij direct beademing nodig omdat een van zijn longen niet goed was ontwikkeld. De hele dag hadden we een lijntje met Josha zijn opa en oma om zo te weten hoe het met Josha ging. Laat op de avond kregen we het bericht dat het niet goed ging.  Tijdens het beademen had hij een klaplong gekregen en hij vocht voor zijn leven.

Na dat bericht tikte de uren voorbij, we gingen naar bed maar ik kon de slaap niet vatten. Denkend aan Josha die lag te vechten voor zijn leven, zijn ouders die ook aan het knokken waren en ik, ik lag hier in bed en er was niets dat ik kon doen voor ze.
En toen, toen kwam dat bericht……

 

De tijd stond stil

We voelden ons verdoofd. Ik heb het bericht meerdere keren gelezen maar het besef kwam niet. Hoe kan dit nou, dit is niet echt, dit mag niet, dit kan niet! Het kan niet dat Josha er niet meer is!!!

En dan, wat moet je dan? We konden niets voor Josha doen, niets voor zijn ouders, niets voor zijn opa en oma, niets voor de rest van de familie! Voor ons allemaal stond de tijd stil!

 

Josha overleed op 17 juni 2016 vroeg in de ochtend en heeft 25 uur de onvoorwaardelijke liefde van zijn ouders mogen voelen.

 

 

Voor Josha

25 uur lang voelde jij onvoorwaardelijke liefde

25 uur lang leefden wij vol hoop
25 uur lang heb jij gevochten
25 uur lang wensten wij voor een goede afloop


25 uur lang was veel te kort
25 uur lang een oneerlijke strijd

Maar de indruk die jij op ons maakte

Duurt een eeuwigheid

 

© Bundeltje Gemis / www.bundeltjegemis.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0