VERSCHILLENDE WEBSITES VOOR HULP EN ROUWVERWERKING


Als je je kind(eren) verliest voelt het vaak alsof je er alleen voor staat.

Op deze pagina vind je verschillende mooie stichtingen en behulpzame websites met informatie voor sterrenouders.
Deze organisaties kunnen je o.a. handvaten bieden en zo helpen om een weg te vinden in het verweven van je kindje(s) in jouw leven.


VERSCHILLENDE MOOIE STICHTINGEN EN HULPORGANISATIES:

Ook als sterrenouder ben je heel trots en wil je alles van je sterrenkindje(s) vastleggen. Het leren leven met het verlies van je baby vraagt heel veel tijd. Het is een periode met een rollercoaster van gevoelens. Instorten, veel huilen, dingen willen doen voor en met hen en het maken van herinneringen. Dat laatste doet 'Boven De Wolken' voor sterrenouders. Deze ouders kunnen bij deze mooie organisatie een gratis fotoshoot aanvragen. Ze hopen dat de foto’s het verdriet kunnen verzachten en een mooie en liefdevolle terugblik kunnen geven.


Steunpunt Nova, verloren verwachting is een website die ouders willen helpen om richting te geven in een verwarrende en emotionele tijd van verlies. Ze bieden praktische informatie over de dagen tot de uitvaart, de wet- en regelgeving, de uitvaart, boeken, muziek en rouw- en nazorg. Voor deze ouders hebben ze, naast de online informatie, vier hulpkaarten ontwikkeld die snel een overzicht bieden aan de dingen waar je aan moet denken voor het afscheid. Daarnaast ondersteunen zij ook zorgprofessionals.

Salvador en Anna zijn de trotste ouders van Elisio*. Hij werd met 24 weken geboren en verloor na twee dagen de oneerlijke strijd. Ter nagedachtenis aan Elisio* begonnen zij met Elisio Vlinderpost.


Elke sterrenmama en sterrenpapa van een overleden kindje kan jaarlijks 3 speciale wenskaarten ontvangen voor Moederdag, Vaderdag en de Jaardag van hun kindje(s).

 

Bundeltje Gemis sponsort Elisio Vlinderpost in 2019 en 2020 met gedichten voor op hun mooie wenskaarten.


Stichting Hanne is ontstaan nadat Marlieke en haar man hun dochter Hanne verloren. Met Stichting Hanne wil Marlieke hulp bieden aan ouders die hun baby zijn verloren. Dit doet zij o.a. met een prachtige memorybox. Zij werkt hiervoor samen met verschillende ziekenhuizen.


Daarnaast biedt Stichting Hanne ook veel informatie voor sterrenouders en vind je op de website een prachtig vlinderbos waar ouders hun kindje(s) bij kunnen laten plaatsten. 

Carina, de moeder van Noah* woonde in mei 2019 een lotgenoten bijeenkomst bij van Elk Kind Doet Ertoe en Bundeltje Gemis. Tijdens deze dag gaven sterren-ouders aan het lastig te vinden dat hun kindjes bij bijna niemand op de kalender staan vermeld. Zo kwam Carina op het idee van Het Sterrenboekje. Wat klein begon, is inmiddels uitgegroeid tot een stichting waar al ruim 1400 sterrenkindjes staan ingeschreven. Met behulp van sponsors stuurt Carina mooie pakketjes rond voor de jaardagen van deze kinderen. Bundeltje Gemis is een van de trotse sponsors.  


Stichting Phéron helpt ouders en naasten te steunen en in beweging te brengen bij het verlies én afscheid van hun baby. Dit doen zij o.a. door Phéron Memory Boxen te schenken aan ouders onder begeleiding van zorgprofessionals in ziekenhuizen. De box helpt ouders bij het maken van tastbare herinneringen met hun baby. Ook geven ze o.a. voorlichting aan zorgverleners. 

 

Stichting Phéron is ontstaan nadat Sharon en haar man hun zoon Phéron verloren. Stichting Still Fotografie biedt kosteloos een fotoreportage aan aan familie van een ernstig ziek kind of ouder. Daarnaast verzorgen zij ook de fotografie van stervende of overleden baby’s kort nadat ze geboren zijn. Zij hanteren hierbij géén ondergrens omdat ze vinden dat ALLE kindjes het herinneren waard zijn, groot én klein!

 

De fotografie vindt plaats in o.a. het ziekenhuis en op andere locaties, zoals in de thuisomgeving. 

INFORMATIEVE PAGINA'S VOOR LOTGENOTEN:

Anders dan verwacht is een online magazine voor alle zwangerschappen die anders tot stand komen, anders verlopen of zelfs anders aflopen dan verwacht. Hier vind je betrouwbare informatie over zwanger worden, risicozwangerschappen, baby’s die net wat meer zorg nodig hebben, psyche en verlies. 


Anders dan verwacht is opgezet door Gaby Dam, die zelf haar zoontje Lukas verloor en is ontstaan uit eigen behoefte..

Dearly, een app voor mensen die een dierbare zijn verloren. Dearly ondersteunt in de emotionele en praktische stappen die hierbij komen kijken. Van het verbinden met een buddy of professional tot het krijgen van praktische tips. 
Vaak voelen mensen zich alleen in hun verdriet. Met deze app kun je contact zoeken met rouwgenoten, mensen die weten hoe het rouw en gemis voelt. Je hoeft niet alleen te rouwen, Dearly staat voor je klaar. 

 

OOK (vereniging Ouders Overleden Kind) is een zelfhulporganisatie voor ouders die een kind verloren hebben, op welke leeftijd en op welke manier dan ook. Herkenning, troost en perspectief vormen het uitgangspunt. De vereniging biedt alle ouders de mogelijkheid van 1-op-1 contact, deelname aan gespreksgroepen, contact-avonden, lezingen, workshops en een landelijke dag. Leden ontvangen elk kwartaal de Nabij. Daarnaast is er het netwerk Verbonden Broers en Zussen. NEL staat voor Never Ending Love en is een website & glossy vol ervaringen, adviezen, inspiratie en informatie door en voor de ouders van een overleden kind – en iedereen daar omheen. Omdat er zóveel meer is dan verdriet alleen en de liefde nooit overgaat. NEL is opgezet door Maartje, die zelf haar zoontje Benja is verloren. Zij wil graag alle mooie emoties die, naast al het verdriet en het gemis, óók bij het overlijden van een kind horen een podium geven.