De verhalen achter Bundeltje Gemis

De verhalen achter Bundeltje Gemis · 05. september 2019
Ik werd naar binnen geroepen terwijl m’n moeder en Roxas even in de speelhoek waren. Het apparaat ging erop en ik zag het meteen, of eigenlijk zag ik helemaal niks. Geen kloppend hartje.
Naast haar hartafwijkingen bleek er ook meer aan de hand te zijn waardoor ze nauwelijks groeide. Maar ons meisje was een vechtertje. Het ging goed met haar hartje en ze groeide eindelijk een beetje waardoor we na een maand ziekenhuis eindelijk naar huis mochten om de laatste uitslagen van de onderzoeken thuis af te wachten.

Sinds september 2018 is het Bundeltje Gemis verkrijgbaar, het dichtbundeltje dat is begonnen met het verlies van mijn neefje Josha. Inmiddels zijn er bijna 200 exemplaren thuis bij ouders die een kindje moeten missen. Onlangs heb ik een oproepje gedaan aan deze ouders of ze het verhaal van hun kindje met mij zouden willen delen. Vandaag het verhaal van Jerry en Sadora en hun dochtertje Leah Sofie.
De mensen die het verhaal achter Bundeltje Gemis kennen, weten dat Bundeltje Gemis is ontstaan door een bijzonder jongetje, mijn neefje Josha. Op 16 juni 2016 werd Josha geboren. Als tante was ik natuurlijk ontzettend trots, maar het was ook allemaal erg spannend omdat we niet wisten hoe het met Josha zou gaan. Tijdens de zwangerschap had hij te weinig vruchtwater en omdat dit een negatief effect kon hebben op zijn longfunctie had hij direct na zijn geboorte beademing nodig. Na zijn geboorte...

Bundeltje Gemis is ontstaan nadat mijn neefje Josha 25 uur na zijn geboorte overleed. De rauwe pijn en het onverteerbare verdriet dat dit verlies teweeg bracht bij zijn ouders, familie en vrienden was niet te beschrijven. En nog steeds, nu bijna 3 jaar na het overlijden van Josha, is het nog steeds onwerkelijk. Bundeltje Gemis is ontstaan door Josha, maar is geschreven voor alle ouders die een kindje moeten missen en daarom heb ik besloten om de verhalen achter Bundeltje Gemis te vertellen. Bij...