Deel 3: Anyk Esmé

Sinds september 2018 is het Bundeltje Gemis verkrijgbaar, het dichtbundeltje dat is begonnen met het verlies van mijn neefje Josha. Inmiddels zijn er bijna 200 exemplaren thuis bij ouders die een kindje moeten missen.

 

Onlangs heb ik een oproepje gedaan aan deze ouders of ze het verhaal van hun kindje met mij zouden willen delen. Vandaag het verhaal van Bas en Marjolein en hun dochtertje Anyk Esmé.

 

28 december 2018, tussen Kerst en Oud & Nieuw werden wij verblijd met de komst van onze prachtige dochter Anyk Esmé.

Na een onzekere zwangerschap waren we zo ontzettend blij dat ze er eindelijk was en ze het zo ontzettend goed deed.

 

Helaas kregen we na 11 dagen de bevestiging dat ze inderdaad een hartafwijking had, maar waar ze tijdens de zwangerschap er maar één zagen bleken dit er vijf te zijn. Naast haar hartafwijkingen bleek er ook meer aan de hand te zijn waardoor ze nauwelijks groeide. Maar ons meisje was een vechtertje. Het ging goed met haar hartje en ze groeide eindelijk een beetje waardoor we na een maand ziekenhuis eindelijk naar huis mochten om de laatste uitslagen van de onderzoeken thuis af te wachten. 

 

Na 1,5 week met haar thuis te zijn geweest ging het weer slechter en zijn we op 6 februari met haar naar het ziekenhuis gegaan, waar ze ook dezelfde middag ter observatie is opgenomen. In de nacht van 6 op 7 februari is ons meisje uiteindelijk geheel onverwachts overleden. Het hartje, wat het zo goed leek te doen, is er ineens mee opgehouden. De artsen hebben alles gedaan en ons meisje heeft zo hard gevochten, maar het was op. Ons kleine Hartekindje, ons vechtertje, onze trots was er niet meer.

 

Sinds die nacht staat ons leven stil en moeten wij een weg vinden om door te gaan. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze oudste dochter en zeker ook voor Anyk.

 

Een weg vinden in het rouwen, het verdriet, maar ook een weg vinden in het weer doorgaan, in het weer kunnen en mogen genieten van de mooie dingen in het leven.

 

En deze mooie gedichtjes uit het Bundeltje Gemis, zoals het gedichtje 'Mijn liefde', doen ons beseffen dat Anyk altijd een enorm grote plek in ons hart heeft. Dat onze liefde voor haar er altijd zal zijn en dat wij dit ook altijd nog aan haar kunnen laten zien, ook al is ze niet meer hier. Voor altijd ons mooie kleine meisje, onze trots.

 

 

Wil jij ook jouw verhaal delen op Bundeltje Gemis en heb je het dichtbundeltje in huis? Stuur dan een mail naar info@bundeltjegemis.nl.

 

Ik maak voor elke plaatsing een persoonlijk gedichtje, passend bij het verhaal van het kindje dat wordt gemist.

Ook kun je een persoonlijk gedichtje of het Bundeltje Gemis bestellen.


Terugkeren naar andere verhalen>>

Reactie schrijven

Commentaren: 0