Workshop 'Ik schrijf je Dichterbij'


 

Binnenkort volgt hier meer informatie over de workshop 'Ik schrijf je Dichterbij'.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de samenstelling van deze mooie workshop waarin ik je leer om je verdriet op papier te zetten, in Elfjes en/ of in dichtvorm. 
De workshops zullen in (omgeving) Almere gegeven worden.

 

De helende kracht van schrijven:
Schrijven werkt helend, papier luistert altijd en oordeelt niet. Als je een dierbaar iemand verliest kunnen je gevoelens soms op slot komen te zitten omdat je deze niet kunt uitten naar de mensen in je omgeving. Zij voelen immers niet wat jij voelt en je partner rouwt op een andere manier. Het kan dan helpen om deze gevoelens op papier te zetten. Om voor jezelf helder te krijgen wat je allemaal voelt, om belangrijke herinneringen op te schrijven zodat je deze altijd dicht bij je kunt houden en om jezelf beter te leren begrijpen en orde scheppen in de chaos aan gevoelens die je kunt hebben.  

 

Schrijven kan in allerlei vormen, door gedichten of rijmpjes te schrijven, door elfjes te maken, door verhalen te schrijven, door woorden van gevoelens op te sommen of door een brief te schrijven aan degene die je mist. Door je gedachten de vrijheid te geven en deze op te schrijven zul je langzaamaan merken dat er een last van je schouders afvalt. Alle opgekropte gevoelens, emoties, verdriet en liefde op papier zetten kan er voor zorgen dat je jezelf weer stapje voor stapje terug vindt. 

 

Loslaten en Vasthouden
Door te schrijven leer je degene die je zo erg mist los te laten en tegelijkertijd ook stevig vast te blijven houden. Omgaan met verlies is keihard werken, je moet het verlies leren overleven en op de een of andere manier in je leven leren verweven. Soms gaat dat helemaal niet en soms heb je een goede dag.

Als het om schrijven gaat dan is er niets dat moet, alles mag!