· 

Persbericht - Eerste Lotgenoten Bijeenkomst "Samen Zijn' in Almere

 

Op zaterdag 11 mei, de dag voor Moederdag, organiseren Brenda Tiggeler, Ellen Ruperti-Ribbers en Youri Schultz vrijwillig de eerste lotgenoten bijeenkomst ‘Samen Zijn’ in Almere voor ouders die een kindje zijn verloren tijdens de zwangerschap of tijdens of na de bevalling. Op deze bijzondere dag, welke georganiseerd wordt in de prachtige Waterzaal van Stad & Natuur op de Kemphaan, komen lotgenoten samen om met elkaar te spreken en op een mooie manier hun kindje te herdenken. Een dag vol (h)erkenning en ‘Samen Zijn’ in zowel het verdriet en gemis als in de liefde. 

 

De organisatoren hebben alle drie op een bepaalde manier verlies ervaren en bundelen nu hun krachten om anderen te helpen bij hun rouwverwerking. De lotgenoten bijeenkomst heeft een mooie daginvulling met o.a. een workshop. Er wordt op een mooie manier stil gestaan bij de kinderen die zo worden gemist. Dat is de kracht van ‘Samen Zijn’.

 

Meer informatie: www.bundeltjegemis.nl, www.elkkinddoetertoe.nl en www.fabbegeleiding.nl

 

Over de organisatoren:

Ellen Ruperti-Ribbers is gedichten gaan schrijven voor ouders die een kindje moeten missen en heeft een dichtbundeltje geschreven ‘Bundeltje Gemis’ nadat zij haar neefje heeft verloren. Brenda Tiggeler en Youri Schultz van Elk Kind Doet Ertoe en Fab Begeleiding zijn beide rouwcoaches, gespecialiseerd in het coachen van ouders die met verlies te maken hebben. Ze begeleiden ouders en helpen hen om het kindje dat zo wordt gemist een mooi plekje te geven binnen het gezin.

Samen zijn zij van plan op meerder plekken in Nederland de lotgenoten bijeenkomsten te organiseren, om zo nog meer ouders steun te kunnen bieden.

 

Ook organiseren Brenda, Ellen en Youri dit jaar Wereldlichtjesdag in Almere.

Reactie schrijven

Commentaren: 0